Ontwikkelen behoort tot de belangrijkste drijfveren van werknemers

Studeren en je ontwikkelen, nu of later.

Velen van ons kennen het: je bent er na je middelbare school helemaal klaar mee. Studeren, naar school gaan. Je hebt er genoeg van. Je wil van die dwang af en je besluit dus niet meer door te leren. Dus ga je backpacken of je gaat direct werken. Je bent nu eigen baas over je eigen leven. Geweldig.

Velen hebben er later spijt van. Had ik nou toch maar doorgeleerd, dan had ik een betere baan kunnen hebben, dan had ik meer kunnen verdienen. Je ouders hadden je dat ook voorgehouden, maar ja, wijsheid komt met de jaren en als je een jaar of achttien bent dan tel je nog niet zo veel jaren. Je had er gewoon de motivatie niet voor.

 

Maar…………………Ontwikkelen behoort tot de belangrijkste drijfveren van werknemers. Personal & Business Improvement

Het is nooit te laat. Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om ook op latere leeftijd te leren, bij te scholen, bij te spijkeren, in te halen. Avondscholen op elk niveau, colleges, cursussen, workshops, schriftelijke (digitale) studies, noem maar op. Het kunnen algemene studies zijn om je niveau op te krikken, maar ook heel veel gerichte studies, die te maken hebben met je werk en je ambities op de korte of langere termijn. Vaak worden die studies geheel of gedeeltelijk door je werkgever betaald.

 

Waarom????????

Waarom nu wel en toen niet?

Globaal gesproken zijn er 2 redenen waarom je op latere leeftijd wil studeren:

  1. Omdat je het voor je werk direct nodig hebt. Het zijn dan dikwijls hele gerichte opleidingen en/of cursussen.
  2. Omdat je jezelf verder wil ontwikkelen. Die wens overkomt bijna iedereen, vroeger of later als je niet hebt doorgeleerd toen je 18 was en trouwens ook al heb je doorgeleerd, ontstaat die behoefte veelal ook. Ambitie is een mens eigen. Natuurlijk heeft de een het meer dan de ander, maar latent is het bij iedereen aanwezig.

Het verschil tussen toen en nu (later dus), zit hem in de motivatie. Motivatie is het toverwoord. Een cursus volgen die direct te maken heeft met je werk ligt voor de hand. Maar ook een algemene studie volgen, bij voorbeeld een HEAO of andere HBO opleiding, kan heel nuttig zijn. Vaak groeit iemand in een bedrijf door en komt hij/zij op een hoge functie terecht door talent, inzet en instelling. Als je dan maar een beperkte opleiding hebt, gaat het vaak wringen. Je werkt boven je niveau en dat voelt niet goed. Het kan leiden tot stress, burn-out, ziekte etc. Het aanpassen van je niveau door het volgen van een voor jou geschikte opleiding is dan een aanrader. Ik heb dat in coachtrajecten aan mensen vaak geadviseerd en met succes. Je onderbouwt er je niveau mee. Het vergroot je zelfvertrouwen en het leidt tot groeipotentie en een beter resultaat. Wat wil je nog meer.

 

Is het moeilijk??????

Ja, je leert makkelijker als je jong bent. Kijk maar eens hoe makkelijk kinderen een voor hen vreemde taal leren en hoe volwassenen daar veel meer moeite mee hebben.
Maar motivatie compenseert dat verschil in ruime mate. Als je het zelf wil en als je weet waar je het voor doet, zal je merken dat er heel veel mogelijk is. Mensen verbazen dan zichzelf en hun omgeving. Je kan bijna altijd meer dan je denkt. Veelal ben je zelf je eigen beperking en daar kan je wat aan doen (mijn credo).Ontwikkelen behoort tot de belangrijkste drijfveren van werknemers. Personal & Business Improvement

En uit ervaring kan ik je melden dat het ook nog leuk is om op latere leeftijd te studeren. Je hebt immers een bredere interesse en er zijn bij de opleidingen vaak praktijkgerichte items, vaak ook gegeven door mensen uit de praktijk. Toen ik op latere leeftijd bedrijfseconomie ging studeren was het een feest van herkenning. In de praktijk had ik immers al een hoop meegemaakt en nu kwam die ervaring in een ander daglicht.

 

Studeren leidt tot ontwikkeling

Vele onderzoeken leiden tot de overtuiging dat het zich willen ontwikkelen tot de belangrijkste drijfveren behoort van werknemers. Steeds meer werkgevers realiseren zich dat ook en daarom wordt studeren vaak aangemoedigd en dus ook vergoed (geheel of gedeeltelijk). Een win-win situatie dus.

Conclusie: maak er gebruik van!

Start meteen met een online training, een persoonlijke training of een workshop / in-company training

Zie ook de artikelen:

Het toverwoord is ontwikkelen!